Актуально аналітичний портал
П`ятниця, 29.03.2024, 07:55
Вітаю Вас Гость | RSS
 
Головна Вибори у Києві - ФорумРеєстраціяВхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Дискусійна агора » Процес пішов » Вибори у Києві (Їх результати та можливі наслідки)
Вибори у Києві
kiburgaДата: Понеділок, 26.05.2008, 16:56 | Повідомлення # 1
Експерт
Група: Інтерни порталу "Актуально"
Повідомлень: 11
Статус: Offline
Як вам вибори у Києві, цікаво, як ви прокоментуєте результати голосування та їх можливі наслідки не лише для столиці, але й для української політики?
 
PeopleДата: Вівторок, 27.05.2008, 16:12 | Повідомлення # 2
Інтерн
Група: Інтерни порталу "Актуально"
Повідомлень: 9
Статус: Offline
Знаєте чого не можу зрозуміти, це те, яким чином вибори в Києві впливають на загальноукраїнський масштаб. Звичайно, це столиця, велике місто але Київ ще не вся Україна. Наприклад перед виборами лунали думки про те, що будуть випробовувати технології на майбутні президентські вибори - які технології, де вони, кг гречки чи підкупи, технічні кандидати, та це все давно відомо і давно всі знають про малу ефективність. Особисто я нічого нового для себе не відкрив (не знаю, можливо мені погано видно зі Львова). А коли почув думку одного політолога про те що ці вибори дадуть шанс на існування нових партій у політичному спектрі мовляв (цитую майже дослівно) такі блоки як Черновецького, Катеренчука, Кличка зможуть вийти на всеукраїнський рівень і зайняти суттєву нішу в політиці, думав з крісла впаду. Скільки в нас вже було таких блоків і партій, Україна зараз плавно великими кроками рухається до двопартійної системи, просто про це ніхто в голос не хоче говорити. Єдиний хто щось здобув і це піде як плюс на всеукраїнському рівні - це Блок Литвина. Але і тут мене мучать "смутниє сомнєнья" чи зможуть вони щось протиставитти протиосновних сил. Бо напевно ні для кого не є секретом, що Литвин на Президентськиїх виборах знову буде грати свою гру у об"єднання України і що він ні з тими ні з тими, що він є єдина альтернатива і т. д. А це зним може зіграти злий жарт, бо я переконаний, що в 2009р. накал страстей буде не меншим за 2004. тому Україна буде знову кардинально поляризована і голосування буде відбуватися за принципом " голосую за того, бо не хочу щоб інший переміг". І ця поляризація може викинути Литвина остаточно на узбіччя політики. Звичайно, може сластися і навпаки коли ця ситуація зіграє йому на руку, але це ми вже дізнаємось ближче до виборів.

Все.. Покощо...

 
kiburgaДата: Вівторок, 27.05.2008, 19:44 | Повідомлення # 3
Експерт
Група: Інтерни порталу "Актуально"
Повідомлень: 11
Статус: Offline
"зрозуміти, це те, яким чином вибори в Києві впливають на загальноукраїнський масштаб. Звичайно, це столиця, велике місто але Київ ще не вся Україна. Наприклад перед виборами лунали думки про те, що будуть випробовувати технології на майбутні президентські вибори - які технології, де вони, кг гречки чи підкупи, технічні кандидати, та це все давно відомо і давно всі знають про малу ефективність"

Оскільки я приймав безпосердню участь у ці виборчій кампанії скажу, що гречка, а особливо купівля голосів були надефективним. Я правда цим не займався, так що не подумайте нічого такого. Я білий маг.

Все дуже ефективно, але за умови що СБУ і прокуратура під контролем, і їм дана команда не зупиняти купівлю голосів. Тобто не втручатися. Така команда поступила, нажаль.

Тепер пояснюю технологію. За умови 53% явки, для того щоб пройти до Київради треба набрати 3%, а це за умови такої явки реально складає 30 тис. голосів, які вам треба допустимо купити. За схемою "Вавилон" реальна вартість одного голосу з урахуванням ланкових скаладє 200 доларів.

Отже для того щоб купити 30 тис. голосів потрібно всього навсього від сили - 6 млн. доларів. Що таке 6 млн доларів для якогось олігарха типу Хмельницького-Іванова які спонсурвали Катеринчука, а Катеринчук дава по 350 грн за голос. Це ніщо, оскільки ще на етапі висування списку, скажімо 5 прохідних місць продаєтсья за 1 млн. доларів кожний. А потім на першій же сесії люди отримують по незілому клаптику землі ринкова вартість якої від 20 млн. Отже все супер вигідно всім, ніхто нічого не втрачає - і результат наліцо.

Як це коерлюється з Україною? Уявіть що ви Ахметов, і вам потрібно провести Ющенка на 2 термін, а ющенко вам пообіціяв приватизувати пару заводів сукупною вартістю не один мільярд грн. Хбі ви не викинете 1 млрд. грн на купівлю голосів у хоружівці де 350 грн це великі гроші, щоб потім отримати 10 млрд?

 
PeopleДата: Середа, 28.05.2008, 16:43 | Повідомлення # 4
Інтерн
Група: Інтерни порталу "Актуально"
Повідомлень: 9
Статус: Offline
Цікаво як це зробити в українському масштабі це перше, і друге Президентські вибори будуть відбуватися в іншій обстановці, по-перше, це будуть чергові вибори і явка буде не 53% по-друге, буде висока полярисація суспільства як у 2004р. і скільки б ви не платили бабці з західноукраїнського села вона за "Януковича" не проголосує, і навпаки.
 
kiburgaДата: Середа, 28.05.2008, 17:05 | Повідомлення # 5
Експерт
Група: Інтерни порталу "Актуально"
Повідомлень: 11
Статус: Offline
А хто сказав що буде Янукович? Буде одне помаранчеве поле Ющенко і Тимошенко і все до цього йде, бо Ахметов підтримає Ющенка, а Янукович також скоріш за все його підтримає. Тому політтехнологи зроблять навпаки не поляризацію, як це було раніше. Що був Кучма і був його повний антипод Симоненко. Навпаки буде вибір із двох демократів Ющенка і Тимошенко, усі вони ніби однакові, і людина продаватиме свій голос ще з більшою готовністю, бо вона не матиме ідеологічної відрази, по типу того як ти написав що бабця в селі за Яника не проголосує. biggrin
 
PeopleДата: П`ятниця, 30.05.2008, 17:11 | Повідомлення # 6
Інтерн
Група: Інтерни порталу "Актуально"
Повідомлень: 9
Статус: Offline
Ну впринципі я погоджуюсь з таким варіантом розвитку подій, проте, знову ж таки мені здаєтьсяЮ що Янукович так просто не погодиться зійти з політичного поля. Якщо Ахметов підтримає Ющенка то скоріш за все Янукович захоче для себе крісло прем"єра і це буде відомо всім а Юля в нас спец по піару і вона може розкрутити цю ситуацію знову ж таки в тому напрямку, що мовляв, Ющенко зрадив, ми демократи а вони "кучмісти". Не знаю мені здається, що прогнозування політичної ситуації в Україні це невдячна справа і через рік може бути така ситуація, що ми з вами і подумати і спрогнорзувати хоча б приблизно її не зможемо.
 
kiburgaДата: П`ятниця, 30.05.2008, 17:56 | Повідомлення # 7
Експерт
Група: Інтерни порталу "Актуально"
Повідомлень: 11
Статус: Offline
Між іншим ми демократи а Ющенко з Балогою кучмісти уже розкручується зараз. І для цього є усі обєктивні передумови, сам Ющенко все більше починає походити на Кучму, тільки ця копія є гіршою, бо Кучма був самостійним політиком, саме він керував орлігрхами і маневрував між ними. А Ющенко також стає президентом олігархів, але оліграхи повністю контролюють його, бо він відверто слабкий політик. Під вечір виставлю досить цікаве опитування 25 експертів провідних щодо цього, вони прямо кажуть що Ющенко знаходиться у групі впливу Ахметов-Богатирьова-Балога.

Ющенко також розуміє що на Західній Україні на нього плюються вже люди, тому змінює електоральне поле і йде зі своїм ЄЦ на схід. Щодо Януковича, як на мене скоріше за все йому світить максимум посада спікера парламенту, бо місце компромісного премєра при Ющенко-2 займе Балога або Яценюк. Ахметов точно зливає Януковича, бо зоряний час останнього вже пройшов.

 
PeopleДата: П`ятниця, 30.05.2008, 18:42 | Повідомлення # 8
Інтерн
Група: Інтерни порталу "Актуально"
Повідомлень: 9
Статус: Offline
А як ви оцінюєте шанси такої рокіковки (Ющенко на Схід) бо мені здається, що це безперспективно.
 
ZhuravelДата: Неділя, 01.06.2008, 14:56 | Повідомлення # 9
Аналітик
Група: Аналітики порталу "Актуально"
Повідомлень: 2
Статус: Offline
Ну якщо все так як каже kiburga, то Ющенко не то що безперспективний на Сході і проклятий на Заході, він в принципі політичний труп, але, як на мене, йому все рівно знайдеться місце в якомусь списку)
 
kiburgaДата: Четвер, 05.06.2008, 12:09 | Повідомлення # 10
Експерт
Група: Інтерни порталу "Актуально"
Повідомлень: 11
Статус: Offline
Місце в списку може й знайдеться. Щодо сходу, то тут не все так просто. Якщо донецькі скажуть своїм шахтарям і сотням тисячам працівників їх заводів голосувати за Ющенка бо так треба, то повірте підуть і проголосють. ТАм же на Сході зовсім інша ментальність, скажуть, що так треба люди покірно прийдуть і проголосують. Все буде залежати від того, чи Партія регіонів, Ахметов та інші олігархи типу Пінчука і Коломосйського прямо підтримають Ющенко на вибораз, бо Тимошенко вони навряд чи підтримають.

А з капіталами олігархів при нашій загальній продажності, і Київ це показав дуже важко буде боротися.

 
Форум » Дискусійна агора » Процес пішов » Вибори у Києві (Їх результати та можливі наслідки)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz