Актуально аналітичний портал
Четвер, 28.03.2024, 13:55
Вітаю Вас Гость | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту


Украинская Баннерная Сеть
Наше опитування
Чи хочете ви щоб на порталі "Актуально" відбувся чат з політтехнологом Тарасом Березовцем?
Всього відповідей: 32
Головна » 2010 » Серпень » 20 » Праймеріз по-українськи всього лише політична технологія, - експерти
Праймеріз по-українськи всього лише політична технологія, - експерти
22:52

В українських реаліях є більш дієві механізми покращення якості партійних списків, ніж праймеріз. Таку думку експерти висловили під час прес-конференції «Партійні праймеріз на місцевих виборах. Панацея чи профанація?» в інформаційному агентстві ІМК.

 bulgak%20new_imk.jpg

Політичний аналітик  PR-групи "Polittech" Павла Булгак навів приклад Західної України там, де Партія  регіонів має проблеми з кадрами і намагається залучити до свої виборчих списків міських голів, чиновників різного рівня адміністрацій які володіють певним фінансовим або адміністративним ресурсом.

  Водночас іншим більш дієвим варіантом оновлення політсил, експерт назвав практику залучення до активної партійної роботи нерозкручених, без фінансового чи адміністративного ресурсу за спиною, однак молодих і перспективних людей за винагороду у вигляді місця в партійному списку.

  "Якщо взяти Київ, то сьогодні політична сила Віктора Пилипишина "Кияни передусім!" у кожному районі міста сама шукає таких активістів і пропонує їм співпрацю", - зазначив експерт. Павло Булгак також наголосив, що аналогічний механізм на цих виборах збирається застосовувати і партія Юлії Тимошенко "Батьківщина".

 chernenko_imk.jpg

У свою чергу, голова Комітету виборців України Олександр Черненко зауважив, що праймеріз в українському виконанні виглядають як профанація та перетворилиcя на політичну технологію.

  «Праймеріз, які зараз проводяться, - це фактично бажання цих політичних сил у той час, коли офіційної агітації немає, нагадати про себе», - сказав він.  Черненко підкреслив, що слово праймеріз звучить красиво, звучить популярно, ніхто в цьому нічого не розуміє, і тому їх проводять.

berezovets_imk2.jpg 

Із цим згоден і політтехнолог, директор компанії "Berta Communications" Тарас Березовець. За його словами, праймеріз у тому вигляді в якому його проводить партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна" – це піар-технологія.

  "Вони пропонують для праймеріз тільки 10 кандидатів. Фактично ідея праймеріз повністю спотворена. Виходить, що люди обирають із десяти трьох кандидатів, а решта списку буде формуватись із якихось невідомих темних конячок, які будуть знаходитись у прохідній частині і про яких виборці нічого не знатимуть", - резюмував Березовець.

Переглядів: 1075 | Додав: Editor
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Друзі сайту

Украинская Баннерная Сеть
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz