Актуально аналітичний портал
Четвер, 28.03.2024, 12:06
Вітаю Вас Гость | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту


Украинская Баннерная Сеть
Наше опитування
Чи хочете ви щоб на порталі "Актуально" відбувся чат з політтехнологом Тарасом Березовцем?
Всього відповідей: 32
Головна » 2010 » Липень » 30 » Партія регіонів продовжує тримати виборчого кота у мішку
Партія регіонів продовжує тримати виборчого кота у мішку
01:14

Заяви членів коаліції про готовність внести нові зміни в закон про місцеві вибори до початку виборчого процесу – свідчення того, що навіть після підписання закону Президентом ніхто крім них до останнього часу не знатиме за якими точно правилами проходитимуть виборчі перегони.

Таку думку висловив політичний аналітик PR-групи "Політтех" Павло Булгак, коментуючи відповідні заяви "регіонала" Олександра Черноморова.Експерт нагадав, що закон про місцеві вибори був прийнятий всупереч рекомендаціям Венеціанської комісії відносно того, що не можна щоразу міняти правила гри перед самими виборами.

"Сьогодні ж ми чуємо заяви, що редакція цього закону може змінюватися і надалі, хоча в цивілізованих європейських демократіях зміни виборчих правил зазвичай наступають не з чергових виборів, а лише з наступних за ними, якраз для того, щоб партії які приймали такі зміни не могли їх використати під себе", – акцентував експерт. Павло Булгак нагадав, що з 2-го серпня вже має розпочатися виборча кампанія і зміни до закону про місцеві вибори вже під час самого виборчого процесу надзвичайно ускладнять життя тим політичним силам та місцевим регіональним елітам, які не входять до коаліції і не підтримують курс влади.

"Такі, наприклад, достатньо авторитетні місцеві сили як "Кияни. Передусім" Віктора Пилипишина у столиці, "Наш дім Дніпропетровськ", десятки інших регіональних громадсько-політичних об'єднань, що мали намір йти на вибори самостійно без "політичного даху" членів коаліції, на відміну від них не знатимуть завчасно які саме зміни в закон будуть внесені. Тому не зможуть оперативно перебудувати свою виборчу кампанію, що звичайно ж порушує базовий принцип демократії про рівноправність учасників виборів", – наголосив політолог.

Переглядів: 884 | Додав: Editor
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту

Украинская Баннерная Сеть
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz