Актуально аналітичний портал
Середа, 15.05.2024, 00:15
Вітаю Вас Гость | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту


Украинская Баннерная Сеть
Наше опитування
Чи хочете ви щоб на порталі "Актуально" відбувся чат з політтехнологом Тарасом Березовцем?
Всього відповідей: 32
Головна » 2009 » Травень » 26 » Шестеро «президентів»?
Шестеро «президентів»?
00:28
Ще донедавна, було цілком очевидно і від цього навіть нудно, що наступним президентом України стане або Тимошенко, або Янукович. Шанси вже розподілили 50 на 50.

Трохи історії…

Після того, як діючий президент став активно втрачати свій рейтинг шляхом незрозумілого нейтралітету до опозиції, відвертої боротьби з урядом, «заїждженого» образу і просто апатії до політики, стало зрозуміло, що «великої трійки» вже немає і за посаду на Банковій будуть боротися виключно дві особи.

Проте, як кажуть, не так воно сталось, як гадалось. Майже ні звідки з’являється Арсеній Яценюк з цілою низкою громадських організацій, нових пропозицій і грошей від олігархів. Звичайно постулюючи виключно мирні цілі, Арсеній Петрович розпочинає президентську кампанію.

Після того, як Яценюк впродовж декількох місяців втримав свій доволі високий рейтинг, він почав позбавлятися приставки «феномен», в нього почали вірити, як в реальну політичну фігуру, хоч і викормлену за гроші відомих бізнесменів.

І здавалось би вже кінець, ніби як є два «старі» лідери і один «молодий» претензійний конкурент між якими і має розгорнутися боротьба за місце у другому турі, але сценарій виборів президента України – 2010 (09?) потрапив до рук всемогутніх голлівудських сценаристів і маємо ще двох потенційних «президентів».

Насамперед, треба сказати про Сергія Тигіпка, який вже давно визначився з бажанням йти на вибори, але нарешті заручився підтримкою політичної сили. Як стало відомо, Трудова партія України прийняла рішення підтримати Тигіпка, як кандидата у президенти. Рішення це було прийнято 23 травня на з’їзді партії, про який на жаль відомо не багато, проте цілком зрозуміло, що Тигіпко буде акцентувати свою увагу на роботі з невеликими політичними силами, яких в нашій державі вдосталь.

Ще одним «президентом» стало більше 25 травня. Інна Богословська заявила про свій вихід з Партії Регіонів і про те, що бажає балотуватися на посаду президента. Як цитує Інну Германівну Інтерфакс-Україна: «Я приймаю відповідальне рішення: я виходжу з Партії регіонів і оголошую про намір перемогти на президентських виборах 2010 року в Україні. Я вступаю в боротьбу, щоб став президентом України, забезпечити країні роботу, порядок і віру».

Починаємо рахувати!

Отже, маємо вже не просто двох, а цілих п’ять кандидатів, які мають всі шанси на те, щоб пробитися до другого туру, який може бути зовсім непередбачуваним. Звісно Тимошенко і Янукович мають найбільші шанси, але ці обидва «залізні» кандидати, останнім часом тільки те і роблять, що втрачають рейтинг – Тимошенко через кризу, а Янукович просто так. 

Як раз за таких обставин цілком ймовірним є зростання рейтингу опонентів цієї «двійки». Не слід забувати, що Арсеній Петрович вже має солідний запас довіри і при розумному управлінні передвиборчою кампанією і везінні, може, як кажуть, «вистрілити» і потрапити до другого туру, а це вже величезний успіх. Якщо таке станеться, то можливе все.

Вищесказане можна віднести і до Інни Германівни і до пана Сергія, кожен з яких має щось власне і неповторне.

Крім того, не слід забувати, що Богословська – жінка і це для неї плюс, не важко здогадатися, що мінус для Тимошенко. Пані Інна – це не Вітренко, а солідна і розумна панянка такого з типажу, що й діюча прем’єрка, але це зовсім не доводить той факт, що вона технічний кандидат проти Юлії Володимирівни, проте бути може все.

З іншого боку, Тигіпко – відносно молодий і розумний банкір, який може позиціонувати себе як дієвий антикризовий менеджер, особливо за часів світової кризи. Це вже удар по Арсенію Петровичу.

Складається враження, що зберігає свій рейтинг тільки Янукович, так воно і є. Грамотна передвиборча кампанія – це складно, як бачимо у команди Партії Регіонів поки що все складається вдало.

Насамкінець, необхідно наголосити, що ще є Віктор Андрійович, який має хоч і маленький рейтинг, але має велике бажання і великий адміністративний ресурс, вплив якого ніхто не відміняв. Цілком очевидно, що головною ціллю Ющенка є потрапити у другий тур з Януковичем, тим самим примусити електорат Тимошенко голосувати за нього, таким чином вибираючи менше з «двох бід». Чи це реально? Якщо вибори проходили б цієї неділі – ні, але до виборів ще дуже багато часу і якщо Яценюк за півроку набрав такий рейтинг, чому Віктор Андрійович не зможе поновити свій.

Одним словом, все стає набагато цікавішим.


Петро Журавель, спеціально для aktualno.at.ua

Переглядів: 629 | Додав: Zhuravel
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту

Украинская Баннерная Сеть
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz