Актуально аналітичний портал
Четвер, 25.04.2024, 16:27
Вітаю Вас Гость | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту


Украинская Баннерная Сеть
Наше опитування
Чи хочете ви щоб на порталі "Актуально" відбувся чат з політтехнологом Тарасом Березовцем?
Всього відповідей: 32
Головна » 2009 » Червень » 16 » Горіти вам у пеклі!!!
Горіти вам у пеклі!!!
00:59
Ні для кого не секрет, що Верховна Рада підняла акциз на пиво майже в два рази. Відповідно улюблений літній напій буде коштувати в два рази дорожче, але це не хліб, і той, хто його полюбляє, хай рахує свої фінанси більш детально. Все справедливо.

Тим паче, отримані гроші мали піти на закупівлю інсуліну для хворих на діабет, на реконструкцію музею Тараса Шевченка в Каневі, який вже ремонтують все останнє десятиліття, а також на налагодження постійного водопостачання Львова, що особливо важливо в контексті майбутнього Євро.

Дуже благородні поправки. Депутати наступили на горло могутньому лобі і прийняли зміни, які так необхідні державі. При цьому зробили це дуже розумним шляхом, не зачіпаючи дійсно життєво важливих сфер. Закон цей прийняли ще 3 червня.

Можна було б аплодувати стоячи і навіть подумати, що народні депутати почали думати про наповнення бюджету і простих українців, але казка, на жаль, не можлива і в понеділок, коли закон був поданий на підпис президенту, виявилось, що, крім всього вище зазначеного, а може, навіть і замість, вищезазначеного, закон передбачає виділення 97 мільйонів гривень на діяльність Верховної Ради.

Треба розуміти, що на парламент виділено не всього 97, а ще 97 мільйонів. Нещасним депутатам не вистачає на нові автівки, нові квартири, нову одежу. Не вистачає на обіди в дорогих ресторанах, криза, бачте, заважає виконувати всі забаганки коханок і коханців, а тому треба вкрасти ще трішки.

Так, так, для них це як раз трішки. Ну що можна там робити ще з 97 мільйонами. Це при всьому тому, що заробітна платня депутатам і всім іншим працівникам парламенту вже передбачена та закладена. Це при тому, що вже закладені гроші на фінансування законотворчої діяльності та на утримання апарату Верховної Ради.

Певно кудись ці 97 мільйонів таки всунуть. Великого розуму для того не треба. От, наприклад, собі в карман покладуть. Оновлять автопарк, а старі – 2-річні Лексуси, спишуть і подарують своїм діткам і коханкам, які ганятимуть п’яні по тротуарах і врізатимуться у заповнені людьми зупинки.

Що ще можна депутатам придумати? Можна навіть конкурс об'явити. Якщо вже крадуть, то хай крадуть з розумом, красиво.

Закон? Нічого не знаю...

Цікавим є те, що деякі депутати навіть не в курсі, що вони прийняли такий закон. Як цитує УНІАН, народний депутат від НУ-НС Владислав Каськів зауважив: «Мені важко зараз судити, тому що якщо йде мова про бюджет наступного року, то дуже передчасно давати будь-які оцінки. Навряд чи це офіційний документ». 

Народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко додала: «Я не пам’ятаю, щоб я голосувала за цю зміну до бюджету». Ну ця хоч розуміє про поправку до бюджету якого року йдеться.

Народний депутат від БЮТ Степан Курпіль, який також підтримав закон на голосуванні, також про нього не чув: "Я про це вперше чую. Можливо десь каву пив, але я про це зовсім нічого не знаю.... Я думаю, що на цьому хтось просто руки гріє». Який благородний і чесний політик!

Очевидно, що з системою карток треба щось робити, бо так діла не буде. Тепер у них відмовка є: «Ну я ж каву пив, а моє карткою колега голосував». Депутати навіть не розуміють, що це не виправдання, а підтвердження їх некомпетентності і маріонеткового статусу.

Економічна криза? Де???

До речі, звичайно, може депутати не в курсі, але на дворі економічна криза. Україна для того, щоб заплатити за газ, включила друкарський станок, а це пряма дорога до гіперінфляції та дефолту.

Крім того, слід нагадати, що економічна криза ще нікуди не збирається йти. Зокрема, як повідомляє Reuters глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан, не дивлячись на позицію G8, які впевнені в тому, що ситуація стабілізувалася, заявив: «...ми повинні бути обережними. Величезна частина найгірших проявів ще не минула нас.».

Крім того, як повідомляє Корреспондент.net, у понеділок, 15 червня, по ситуації на 13:00, серед компаній, по цінних паперах яких на ПФТС та Українській Біржі пройшли угоди, зафіксоване сильне зниження котирувань. До середини дня індекс UX впав на 3,4%, а індекс ПФТС знизився на 1,35%. У той же час, широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) знизився на 1,26%.

Не зовсім зрозуміло, що це означає, але очевидно, що щось зовсім не хороше. Але яке до цього діла нашим нардепам. Вони зайняті відвертим дерибаном. Треба розділити 97 мільйонів. А це, до речі, 215.555,5 гривень на брата. Звичайно для осіб такого глобального масштабу, це не дуже багато, але все рівно якось легалізувати треба. Якщо хоча б половина цієї суми пішла на законотворчу діяльність, то мали б непогану країну. 

Єдине, що радує, так це те, що про ці 97 мільйонів стало відомо. А що було б, якщо президент не хотів би дискредитувати парламентарів? Як на мене, не було б нічого, був би тихий дерибан. І він не просто був би, а був і є. І ніхто з ним не бореться, ні прокуратура, ні суди, бо всі беруть хабарі і дивляться на все крізь пальці.

Особисто мене цікавить доля цих грошей, бо їх дійсно можна було б реалізувати в якихось благородних цілях. І мова зовсім не про те, щоб підвищити пенсії і стипендії, тобто просто проїсти, а вкласти їх з розумом. От одразу можу навести приклад, якщо цю суму поділити приблизно на шматочки по 50 тисяч, то можна забезпечити 900 дитячих будинків необхідною літературою або спортивним інвентарем – це пряма інвестиція в здорове і розумне майбутнє.

Але кому до того є справа, адже власні сідниці (щоб не сказати грубіше) на шкіряному сидінні новенького Лексуса неймовірно ближчі, аніж сльози дитини, яка не має батьків і при цьому не має шансів на те, щоб адекватно розвиватися, бо банально немає підручників для навчання. 

Ні, нікому це не потрібно. І чому, комусь з нас, має бути соромно, коли ми щиро бажаємо їм горіти в пеклі?


Петро Журавель
Переглядів: 796 | Додав: Zhuravel
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту

Украинская Баннерная Сеть
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz