Актуально аналітичний портал
Субота, 20.04.2024, 11:15
Вітаю Вас Гость | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту


Украинская Баннерная Сеть
Наше опитування
Чи хочете ви щоб на порталі "Актуально" відбувся чат з політтехнологом Тарасом Березовцем?
Всього відповідей: 32
Головна » 2009 » Лютий » 10 » Тягнибок вирішив пропіаритись
Тягнибок вирішив пропіаритись
22:28

Олег Тягнибок, який зараз об’єктивно позбавлений достатньої уваги зі сторони ЗМІ, вирішив її повернути. Зокрема, «головний націоналіст» України 5 лютого дав прес-конференцію «БЮТ і НУНС зривають вибори Тернопільської обласної ради, оскільки бояться люстрації через вибори», на якій вдався до вельми цікавих звинувачень у сторону діючої влади.

 

Що воно таке, ця люстрація?

 

Насамперед пан Олег розповів, що воно таке, ця люстрація. Виявляється, люстрація – це процес очищення влади від партійних елементів радянського часу, а також сучасних корупціонерів.

 

Доволі амбітна мета, адже навряд зараз можна віднайти людину, яка старша за 40 років і яка не була свого часу членом партії. Таких, тобто тих кому більше 40 років в українській владі дуже багато, можна навіть сказати, що майже всі, адже Павленко і Ко скоріше виключення, аніж правило. От наприклад президенту, цього місяця, виповниться 55, з чим ми його і вітаємо.

 

Крім того існує безліч сфер виконавчої влади, якими молоді люди банально не здатні керувати, зокрема армія. Українська боєздатність відчутно захитається, якщо всіх сивочолих генералів замінити на чорнобрових лейтенантів.

 

Частина процесу люстрації щодо корупції, звичайно правильна, але до крику тривіальна. Тому заклики Тягнибока більш ніж красивими словами назвати важко, адже все це здійснити просто так неможливо.

 

Не дивлячись на нездійсненність, лідер ВО «Свобода» все таки запропонував два методи здійснення «очищення влади». Перший – через законопроект, а другий – через вибори. Одним словом, Тягнибок вже агітує.

 

Поразка української дипломатії?

 

Прес-конференція відбулася 5 лютого і тому «головний націоналіст» не міг не згадати про острів Зміїний. Зокрема щодо цієї ситуації пролунали такі тези: «українська дипломатія проявила себе не гідно» та «Україна має не визнавати рішення».

 

Дуже цікаво, як поставляться в Європі до того, що Україна не визнає рішення Гаазького суду, але певно краще не перевіряти. Крім того, цілком очевидно, що рішення носило б саме такий характер, адже Європейський суд ніколи не приймає вирок, який би повністю відповідав вимогам однієї чи іншої сторони. Ця судова інстанція завжди намагається задовольнити і позивача і відповідача. Цього разу більш задоволеною вийшла Румунія, але це дійсно не програна війна і робити з цього трагедію не потрібно, але можна з цього зробити інформаційний привід та трошки пропіаритись.

 

Олег Тягнибок не міг не згадати Дмитра Донцова. Ведучи мову про еліту, ідеолог українського інтегрального націоналізму відзначав, що «еліта має бути мудрою, мужньою та шляхетною». За словами лідера ВО «Свобода», в Україні еліта зовсім не така, звичайно окрім «національно свідомої» еліти, тобто членів ВО «Свобода» або на сам кінець КУН чи чогось подібного.

 

Політичні амбіції та криза

 

Наступною темою для обговорення на прес-конференції стала ситуація в Тернопільській області. Як відомо, в Тернопільській обласній раді відбувся конфлікт між депутатами від Блоку Юлії Тимошенко та пропрезидентськими силами. Через постійне переманювання депутатів та недотримання принципу імперативного мандату БЮТом були ініційовані позачергові вибори.

 

Верховна Рада України прийняла дану ініціатива та проголосувала за призначення позачергових виборів до Тернопільської обласної ради, призначили їх на 15 березня. Все це відбувалося ще в минулому році. На даний момент у законодавчому органі зареєстрований проект постанови, який скасовує позачергові вибори, автором якого є депутат від БЮТ Кириленко. Це вся історія в двох словах.

 

Щодо вищезгаданого проекту постанови, Олег Тягнибок зазначив те, що провідна політична сила, тобто БЮТ, боїться втратити власні мандати або взагалі не потрапити до ради. Зокрема Блок Юлії Тимошенко, за словами пана Олега, може претендувати як мінімум «всього» на чверть мандатів.

 

О.Тягнибок заявив: «вони (БЮТ –авт.) бояться приходу «Свободи» до влади». Приходу цієї політичної сили бояться багато хто, особливо на сході, але точно не ті хто мають більше половини мандатів Тернопільської обласної ради, а відповідно і підтримку більше половини населення області.

 

Очевидно, що причиною проекту постанови про скасування позачергових виборів є економічна криза, за якої відповідні політичні сили можуть на час примиритися з негідними діями певних політичних сил і почекати кращих часів. На жаль не всі здатні, в такі важкі часи для країни, забути про свої політичні амбіції. Будемо сподіватися, що мудрий український народ зрозуміє що і як.

 

 

Петро Журавель, спеціально для aktualno.at.ua

Переглядів: 591 | Додав: Zhuravel
Всього коментарів: 1
1 Андрей  
0
Территориальную целостность надо охранять, а не представлять что сделает Европу. Европа наверное больше зависит от Украины, чем Украина от Европы. Кстати швейцарский банк UBS заинтересован в приобретении Укртелекома. То есть Украина не объект для благотворительности, а объект для бизнеса. Так что выше голову

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Друзі сайту

Украинская Баннерная Сеть
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz