Актуально аналітичний портал
Четвер, 02.05.2024, 01:26
Вітаю Вас Гость | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту


Украинская Баннерная Сеть
Наше опитування
Чи хочете ви щоб на порталі "Актуально" відбувся чат з політтехнологом Тарасом Березовцем?
Всього відповідей: 32
Головна » 2009 » Січень » 29 » Криза – наш «любий друг»
Криза – наш «любий друг»
19:19

У світі криза, Україна не виняток. До того ж повно екологічних проблем, не вирішення яких може призвести до неприємних наслідків, а українці продовжують займатися своєю улюбленою справою – ділити владу. Навіть ту, якої ще немає. Не дарма ж кажуть, де два українці – там три гетьмани. І не важливо що буде потім – якось вирішимо. Головне – влада.

 

Кожному своє...

 

На превеликий жаль, мудрий український народ в цій ситуації показує усю свою тупість й байдужість до усього, окрім свого. Звісно – психологія натовпу і т.п. Але це вже якось затягнулось. І що найцікавіше, усі окремо говорять про те, що політика їм уже набридла, але коли збираються разом – починається знову. Політику знаходять навіть там, де її не може бути, особливо української. «помаранчеві», «біло сердечні» та «біло-блакитні» можуть зіткнутися лобами у будь-якій темі.

 

Усі волають про необхідність виходу з політичної кризи. Проте найгучніше чути тих, хто цю кризу постійно створює. Насправді нашим політикам не потрібен вихід з політичної кризи. Чому? А тому, що це найпростіший спосіб прийти до влади.

 

В таких умовах критикувати можна скільки хочеш, а це вони полюбляють. А без кризи вже складніше. Усі говорять про необхідність проведення вибори. Навіщо? Адже у будь-якому випадку пройдуть ті ж самі політичні сили, з тим же складом. Ну з трохи іншим кількісним відношенням. Але що від цього зміниться? Усі вже при владі були, знають що і як красти, і лише чекають слушної нагоди щоб повернутися й продовжити «справу свого життя». А «пересічний українець», як завжди, залишиться в чудовому місці, на якому зазвичай сидять. Перевибори в парламент допоможуть? Ні.

 

Перестороги щодо 2010 року

 

А вибори Президента у 2010 році? Тут уже більше шансів. Проте справа в тому, що є пан Ющенко. І я чомусь впевнений, що він захоче залишитися на другий строк. Якщо не він – то його оточення. Адже воно там любить вирішувати, що робити й казати президенту.

 

Сам Ющенко людина звісно добра. І ця доброта його «вбила» (у політичному сенсі). Секретаріат, який знаходиться так би мовити «у тіні», може робити багато речей, винних після чого годі шукати. Та й добрий президент поївши макаронів зі своїх вух їх захищатиме.

 

Так ось. Ющенко захоче залишитися, і методи, які можуть використовуватись для цього трохи лякають. Особливо якщо врахувати події попереднього 2008 року. Наприклад ліквідація суду, який виніс рішення «проти» президента. Усі його заяви, які за характером схожі на заяви Черновецького, проте більш серйозні. І дуже може бути, що у 2010 році можливо повторення подій 2004 року, проте трохи в іншій формі. Рейтинг президента десь під плінтусом, а йти не хочеться. Ось і буде боротьба за владу, й старий добрий адмінресурс, й фальсифікації. І якось забувається вже й те, як Ющенко & Ko прийшли до влади… Але народ має памятати. Проте чи здатен він? Народ, який гризеться з приводу і без.

 

Олександр Топчій, спеціально для aktualno.at.ua

Переглядів: 524 | Додав: Zhuravel
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту

Украинская Баннерная Сеть
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz