Актуально аналітичний портал
Середа, 08.05.2024, 14:46
Вітаю Вас Гость | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту


Украинская Баннерная Сеть
Наше опитування
Чи хочете ви щоб на порталі "Актуально" відбувся чат з політтехнологом Тарасом Березовцем?
Всього відповідей: 32
Головна » 2008 » Листопад » 13 » Кінець комедії
Кінець комедії
01:17

Врешті решт заяву Яценюка про відставку задовольнили. Назвати всю цю процедуру інакше аніж комедією важко. Це підтверджує і те, що термін «комедія» лунав неодноразово останнім часом і з вуст представників різних політичних сил, але сам Арсеній Петрович чітко заявив, що він не клоун.

 

Певно така «різка» заява спікера образила нардепів як професійних акторів цирку і вони нарешті скооперувавшись таки зняли спікера.

 

Сам Данте, якщо б був живий, позаздрив би сюжету, який, до речі, нічим остаточним так і не завершився. З самого початку маємо згадати про зав’язку, а це була заява Арсенія Яценюка про зняття з посади, але тоді народні обранці були зайняті об’єктивно більш важливими речами, а саме – потенційними виборами, тому цю заяву ігнорували впродовж двох місяців.

 

Акт перший, день перший – згадуємо і домовляємось

 

Після, хтось все таки згадав про заяву і вирішив запропонувати її до розгляду (цей хтось – це три відомі депутати з ПР, КПУ та Блоку Литвина). Наступна частина вистави відзначилась особливою абсурдністю.

 

Голосували за постановку питання на порядок денний – нічого не вийшло, довелось домовлятися з Єдиним Центром. Після певних перемовин результат був отриманий – вирішено голосувати по даному питанню, але таємно, тобто за допомогою бюлетенів. Це голосування ввійде червоними літерами в історію – воно було абсолютно провалено, до того ж тими ж політичними силами, які його ініціювали.

 

Проходило це таємне голосування з 17:25 за київським часом, але депутати вирішили на нього не йти аргументуючи це тим, що в них нібито закінчився робочий день. Це наштовхує на питання: у Верховній Раді специфічна форма робочого дня? Невже він закінчується о п’ятій годині вечора чи може о четвертій, чи може він там взагалі кілька років не розпочинався?

 

Зрозуміло, що це зовсім не причина, але ображає те, що народні обранці навіть не спробували вигадати щось більш оригінальне – це одне з найслабших місць цієї комедії. Очевидно, що причиною були консультації, а повторні точніше переговори з Єдиним Центром і скоріше за все з КПУ і Литвинівцями (очевидно, що ініціаторами є регіонали), але про все по порядку.

 

Акт другий, день другий – відсторонення і бійка

 

Після такого фіаско «опозиція» (опозиція в дужках, бо відверто кажучи зараз зовсім не зрозуміло хто опозиція, а хто влада) не здалась і ініціювала постановку питання про відсторонення пана Яценюка від ведення пленарних засідань.

 

Арсенія Петровича звинуватили в упередженому керуванні Верховною Радою і цим самим обґрунтували його відсторонення. Нарешті прибічники ідеї «вільної Ради» ( вільної від керівництва Яценюка) проявили монолітність в діях і організовано проголосували за відсторонення на два дні.

 

Арсеній Петрович звичайно образився і пішов, засідання продовжував Лавринович. Засідання продовжилось – це була ознака того, що це ще не кінець. Так і сталося, надалі було найцікавіше.

 

Подальша сцена не рекомендується до перегляду дітям до 14 років. Крім дітей її не варто показувати ще комусь хто живе далі за файне місто Чоп. Зокрема не варто її показувати десь між Нью-Йорком і Гаваями, бо нещасні американці вирішать, що Україна десь біля Монголії або біля Ефіопії, але не як не в Європі.

 

Депутати від БЮТ зламали систему «Рада». Таке зухвальство не сподобалось депутатам-регіоналам і почалось непередбачуване! Бійка! Рейтинги телеканалу «Рада» поповзли в гору. Якщо сказати, що дивитися було приємно, то це збрехати – якщо абстрагуватися від сліз серця через ганебність введення політичного процесу таким способом – дивитись було не тільки приємно, а й ще цікаво і весело.

 

Бійка показала відмінну селекцію, яку проводить Партія регіонів. Депутати від БЮТ в чисту програли. Це говорить про доцільність олімпійського чемпіона Ельбруса Тадеєва в українському законодавчому процесі – бізнесмени Тимошенко з ним нічого зробити не змогли.

 

Фінал або ...

 

Після цього комедія входить в завершальну стадію. Систему «Рада» лагодять, депутати задовольняють заяву Яценюка. Акт 4: «Він помер», так Шекспір написав про короля, Яценюк – не король, він не помер і у нього все ще попереду.

 

Все кінець вистави, але замість того щоб поставити жирну крапку, депутати самі того не підозрюючи, а може і підозрюючи (можливо народні обранці перейнялись духом Голівуду і задумали рімейк) поставили три крапки. А справа в тому, що заява про звільнення має юридичну силу тільки місяць, Арсеній Петрович написав свою понад місяць тому, а тому, якщо звичайно пан Арсеній проявить бажання, будь-який суд може його відновити на посаді.

 

Селекція ПР дала збій, треба було агітувати до своїх лав не тільки спортсменів, а й юристів, зокрема можна було покликати Зварича, який вже отримав диплом, правда не американського, а українського зразка, проте справжній. Як полюбляють писати в трейлерах до модних американських блокбастерів – coming soon.
 
Журавель Петро, спеціально для aktualno.at.ua
Переглядів: 538 | Додав: Zhuravel
Всього коментарів: 1
1 Topchiy  
0
рейтинги канала "Рада" поползли вверх - жесть! хоть кому-то лучше стало)))))
КОГДА это бийка в нашей ВРУ была непредвиденной? Петь, не льсти им так сильно))))
ну а чуваки уже успели просмотреть где-то "за" файным городом это всё и предложили раздавать боксёрские медали нашим ВРУнам))))
а еще у наших депутатов рабочий день заканчивается и начинается не по времени, а по настроению.... плохое настроение - пару десятков "мертвых бумажных личностей" - и больничный готов))

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Друзі сайту

Украинская Баннерная Сеть
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz