Актуально аналітичний портал
П`ятниця, 26.04.2024, 15:57
Вітаю Вас Гость | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту


Украинская Баннерная Сеть
Наше опитування
Чи хочете ви щоб на порталі "Актуально" відбувся чат з політтехнологом Тарасом Березовцем?
Всього відповідей: 32
Головна » 2008 » Листопад » 12 » Образа не пройшла не поміченою
Образа не пройшла не поміченою
23:53

Вже другий тиждень тягнеться історія з причетністю народних депутатів до протиправних дій. Спочатку це була організована злочинність, яка вже в процесі еволюціонувала у контрабандизм.

 

«Трус, Балбес, Бывалый»

 

Нагадаємо, що почалось все доволі цікаво і навіть весело. Президент на черговому засіданні РНБО зачитав список бандитських угруповань, якими нібито керують народні депутати. Назви цих угруповань піднімали настрій довгий час через з свою подібність з віртуальними героями однієї популярної офісної гри в карти (якщо не згадали, то особисто автору назви банд нагадали тріаду «Трус, Балбес, Бывалый»).

 

Певно, що ні для кого не секрет, що прості доярки в Україні депутатами не стають, ними стають великі і дуже багаті бізнесмени, а ось дуже багатих і праведних людей в українському бізнесі ну зовсім мало. Цілком очевидно, що будь-хто, в якійсь певній мірі, не чистий на руку.

 

Для українського населення це суперновиною не стало. З відношенням суспільства до сучасної політики та її учасників, навіть гіпотетична можливість чесності якогось депутата викличе лишень іронічну посмішку, тому така нібито «вбивча» новина була сприйнята доволі спокійно.

 

Депутати забажали справедливості!

 

Можна припустити, що якщо це була запланована акція, а не президентський експромт, то глава держави або його радники на таку реакцію й очікували. Ця реакція була б досить адекватною і робила би Ющенку який-не-який позитивний імідж, але сталося непоправне – це почули самі депутати і почали вимагати пояснень.

 

Зрозуміло, що першу заяву президент зробив без імен і прізвищ, доволі типова ситуація для Ющенка, який полюбляє періодично заявляти, що вже достовірно відомі замовники Гонгадзе і товариші, які його підло отруїли. Населення України вже не одноразово чула такі заяви, але прізвищ як не було, так і нема.

 

Депутати не на жарт образились і дійсно забажали справедливості – це в свою чергу має тішити український народ, адже наші любі народні обранці доволі рідко згадують про таку матерію як справедливість.

 

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко висловив ініціативу запросити до сесійної зали Генерального прокурора України пана Олександра Медведька. При цьому М.Томенко зазначив: «У випадку, якщо генпрокурор нам доповість, що хоча б стосовно одного народного депутата є такі докази, то ми невідкладно повинні розпочати процедуру розгляду зняття депутатської недоторканності. У випадку, якщо такого немає, ми повинні відреагувати належним чином».

 

Лідер комуністів до цього додав, що якщо дійсно є якісь кримінальні справи в яких фігурують народні обранці, відповідно до процедури Генпрокуратура має надіслати подання до ВР про позбавлення цих осіб депутатської недоторканості. До речі, про депутатську недоторканість – не можна не згадати останню, і не тільки останню, виборчу кампанію. Як клялися всі політичні сили про її скасування, кричали один на одного з піною у рота за право зробити це раніше ніж опоненти, як гарно і самовіддано вони це робили! Станіславський би сказав: «Верю». Повірили і українці і що?

 

Але повертаючись до заяви Симоненко треба сказати, що спікер чітко заявив: «На адресу голови ВР не надійшло жодного подання від Генеральної прокуратури України».

 

Треба якось викручуватись

 

Зробивши ведмежу послугу президентові, СБУ врахувала свої прорахунки і звернула свою увагу на Мінпраці в якій негайно не дорахувалась 60 мільйонів. Проте депутати мають добру пам’ять і надалі вимагали пояснень.

 

На численні прохання до депутатів таки завітав заступник голови Служби безпеки України Тиберій Дурдинець, який і зачитав список винних у корупції! Яка еволюція! Спочатку організована злочинність, потім контрабанда, а на сам кінець корупція – депутати виправляються!

 

Але тут СБУ знов таки, як на мене, прорахувалася. По-перше ці звинувачення химерні і не зрозумілі. Наприклад Юрія Кармазіна (НУ-НС) звинувачують у звинуваченнях СБУ у корупції – це нагадує старе російське прислів’я: «Кому должен – всем прощаю». Загалом депутатів звинувачували скоріше у тиску на СБУ, аніж у реальній корупції, тільки про депутата Дмитра Святаша (Партія регіонів) знайшли щось дійсно підозріле. До речі, хоча тиск це теж корупція, але після заяв про «Труса, Балбеса, Бывалого» вони явно не виправдовували очікувань, ані глядачів в особі всієї країни, ані депутатів, які до останнього сподівались, що «закриють» когось з опонентів.

 

Друге в чому СБУ дало огріх так це в депутатах яких вони звинуватили. Сказали б краще, що хтось там, не відомо хто, вкрав за радянських часів 3 рублі, а потім шепотом вибачились, але СБУ звинуватило таких одіозних людей, що краще б їх не чіпали. Остання теза находить своє підтвердження в тому, що на звинувачення СБУ, депутат Москаль вже відповів тим, що треба розглядати питання корупції в самій службі, крім того вже призначив прес-конференцію на якій очевидно не обмежиться виправданнями.
 
Журавель Петро, спеціально для aktualno.at.ua
Переглядів: 548 | Додав: Zhuravel
Всього коментарів: 1
1 Topchiy  
0
СБУ с ее главой уже давненько превратилась в орган, который явно работает на одну "улицу". при каденции нынешнего главы той самой "улицы" , вернеее уже помойки, ведь какие люди там работают, такая и "улица", эта ситуация значительно обострилась. обострилась скорее всего не только из-за того ,что так сильно подмял под себя "завхоз" главы той "улицы", а банальбно из-за политики публичности. глава сбУ, вечно "исполняющий обязаности", настолько увлёкся "исполнением обязаностей", что уже с трудом отличает грешное от праведного. вот и исполняет. причём исполняет настолько плохо, что все эти заявления кроме дикого смеха уже не вызывает. скоро этот смех уже перейдет в стадию "сквозь слёзы". и встанет вопрос о и соответствии главы сбУ занимаемой должности, и о всех его "сенсациях" ,похожих на пустой (простите) пердёж, и..............

многие говорят, что народ заслуживает на ту власть, которую имеет? а неужели вы думаете, что украинцы заслужили на эту власть? а ведь именно власть, и в частности эта, и предыдущая сделали народ злым, нищим, тупым, забрав у него человеческие ценности и предложив взамен некую пустышку, которая постоянно отвлекает внимание на что-то второстепенное, типа коррупционеров в парламенте, пока деяния других "улиц" остаются в тени.


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Друзі сайту

Украинская Баннерная Сеть
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz