Актуально аналітичний портал
Вівторок, 30.04.2024, 07:55
Вітаю Вас Гость | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту


Украинская Баннерная Сеть
Наше опитування
Чи хочете ви щоб на порталі "Актуально" відбувся чат з політтехнологом Тарасом Березовцем?
Всього відповідей: 32
Головна » 2008 » Червень » 2 » Експерти переконані - Ющенко потрапив під вплив Ахметова
Експерти переконані - Ющенко потрапив під вплив Ахметова
11:43

Під час проведення прес-конференції «Групи впливу в центральних органах влади в Україні після битви за Київ: ресурси та можливі сценарії» Сергій ТАРАН, голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень „СОЦІОВИМІР”, директор Міжнародного інституту демократій оприлюднив результати опитування 25-ти провідних українських політологів та політичних експертів.

Cеред яких, зокрема, Д.Видрін, В.Котигоренко, В.Полохало, О.Дергачов, С.Макєєв, В.Бебик, та ін, - і яке висвітлює питання прямого і непрямого впливу провідних політичних сил на органи державної влади (Кабмін, РНБО, Прокуратура, Конституційний суд), існування формальних і неформальних груп впливу в парламенті та можливі сценарії розвитку після перерозподілу політичних сил внаслідок дострокових виборів до місцевих орагнів влади у м. Києві.

Найбільш політично заангажованими державними інституціями України експерти визначили Секретаріат Президента України, Генеральну Прокуратуру та Раду національної безпеки та оборони. Те, що ці інституції діють не в межах законодавства, а скоріше використовується як інституції політичного впливу тих або інших груп, вважає відповідно 84%, 84% та 72% опитаних.

Лише 24% опитаних експертів вважає, що РНБО, яка, відповідно до Закону про Кабінет міністрів, істотно посилює свою роль, „координує і контролює діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони”, що, власне є конституційною нормою. Натомість, експерти вважають, що РНБО виконує роль тіньового уряду – альтернативного урядові Ю. Тимошенко, або є інституційним інструментом для забезпечення переобрання В. Ющенка на другий термін (по 44% опитаних).

Самого Президента Віктора Ющенка експерти схильні вважати приналежним до групи впливу В.Балога-Р.Богатирьова-Р.Ахметов. Такої думки дотримується більшість експертів – 56%. До інших груп впливу Президента зарахували 32% опитаних. Жоден з опитаних не вважає, що Президент є під впливом групи Ю.Тимошенко, чи групи В.Януковича.

На додаткове питання За кого, на Вашу думку, віддав свій голос В. Ющенко під час дострокових виборів мера м. Києва?” експерти відповіли наступним чином: на думку 60% опитаних Президент проголосував за Л.Черновецького, 12% - за Віталія Кличка, а на думку двох з 25-ти Президент зробив інший вибір.

Завантажити повну версію дослідження можна тут.

Аналітичний портал "Актуально"


Переглядів: 606 | Додав: kiburga
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Червень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Друзі сайту

Украинская Баннерная Сеть
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz