Актуально аналітичний портал
П`ятниця, 26.04.2024, 21:42
Вітаю Вас Гость | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту


Украинская Баннерная Сеть
Наше опитування
Чи хочете ви щоб на порталі "Актуально" відбувся чат з політтехнологом Тарасом Березовцем?
Всього відповідей: 32
Головна » 2008 » Квітень » 21 » Коаліція НУНС і БЮТ проіснує щонайменше до осені
Коаліція НУНС і БЮТ проіснує щонайменше до осені
14:27
 
Політична криза, яка бурлила півроку, схоже, досягла точки кипіння. Як у протистоянні між Президентом й урядом, так і на коаліційному фронті. Яким буде фінал? З цим питанням газета «Високий замок» звернулася до директора політико-правових програм Центру Разумкова Юрія Якименка.

— Є формальна коаліція, і є реальні коаліції, які ситуативно виникатимуть у Верховній Раді залежно від тих чи інших інтересів. Ситуативні коаліції швидше за все формуватимуться за участю БЮТ некоаліційної частини парламенту — Партії регіонів, можливо, Блоку Литвина. Питання лише у тому, як довго проіснує формальна коаліція і коли можна буде говорити про зміну парламентського формату і новий Кабінет Міністрів.

— Тобто про дострокові вибори?

— Не обов’язково — це лише один з варіантів. Причиною припинення діяльності нинішньої коаліції може стати постановка у Верховній Раді питання про відповідальність уряду Тимошенко. Рішення можливе за підтримки його депутатами з «Нашої України», котрі орієнтуються на позицію Секретаріату Президента, й опозиційної частини залу. За такого варіанту БЮТ може заявити про вихід з коаліції. Якщо коаліція розпадеться, і вчасно не буде сформовано нову, тоді справді буде підстава для нових парламентських виборів. Думаю, активніший розвиток подій побачимо восени. До цього часу коаліція швидше за все існуватиме, хоча і формально. По-перше, сьогодні навряд чи можна говорити про апогей негативних стосунків всередині коаліції. По-друге, якщо виникнуть підстави, за яких БЮТ може прийняти рішення про вихід з коаліції, бютівцям знадобиться час, щоб провести інформаційну кампанію серед своїх прихильників для обґрунтування такого рішення.

— Хто найбільше зацікавлений у тому, щоб нинішня коаліція офіційно розпалася?

— Усе залежатиме від того, хто матиме більші шанси виграти від дострокових парламентських виборів. Якщо ситуація (у першу чергу — соціально-економічна) погіршуватиметься, то такі шанси матимуть «Регіони». Якщо їхній рейтинг перевищуватиме рейтинг БЮТ, то вони будуть зацікавлені піти на дострокові вибори і потім сформувати більшість або самостійно, або за участю частини «Нашої України». Якщо ситуація складатиметься сприятливо для БЮТ, то БЮТ буде зацікавлений у тому, щоб піти на дострокові вибори.
 
Переглядів: 753 | Додав: Editor
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Друзі сайту

Украинская Баннерная Сеть
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz