Актуально аналітичний портал
П`ятниця, 26.04.2024, 14:34
Вітаю Вас Гость | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту


Украинская Баннерная Сеть
Наше опитування
Чи хочете ви щоб на порталі "Актуально" відбувся чат з політтехнологом Тарасом Березовцем?
Всього відповідей: 32
Головна » 2008 » Квітень » 15 » Скопенко – Ющенко – опоненти в суді?!.
Скопенко – Ющенко – опоненти в суді?!.
22:28
 
 Ректор КНУ ім. Т. Шевченка Віктор Скопенко в понеділок обжалував своє звільнення в суді. Він не хоче розголошувати судову інстанцію, де буде відбуватися цей процес, але про своє рішення він вирішив повідомити. Минулого року він казав, що у 2009 році хоче піти у відставку,  – мабуть хотів відзначити 25-й юбілей свого «ректорування». Тому відставка 2008 року йому прийшлася не до смаку.

Не зважаючи на свій «вже не молодий» вік, В. Скопенко був досить активним, динамічним та добрим ректором для університету Шевченко. Він намагався завжди йти в ногу з часом, підтримував належну та гідну репутацію свого університету. Я думаю… за 23 роки, що є немаленьким проміжком часу, цілою сторінкою в житті, тим паче нашої, країни, можна дуже сильно прив`язатися до своєї роботи, особливо, коли вона в тебе виходить, та спрямована на привнесення прекрасного, тобто Знання в цей світ.. Скопенко теж вважає, що вуз процвітає. Такої кількості доцентів, професорів та докторів наук, як у «Шеві», немає в жодному вузі України, а студенти постійно перемагають на олімпіадах. Серед можливих причин свого звільнення Скопенко назвав «політичну взятку» Президента Литвину, а також, що він у 2004 році підтримував на Виборах Віктора Януковича.

Президент, у свою чергу, видавши два накази, присвячені КНУ ім. Т. Шевченка, - 1) №313, згідно до якого, Президент зупинив дію постанов Кабмину від 16 січня 2007 р. №35 та від 14 березня 2007 р. №443, якими университет був підлеглий урядові та якими підтверджувалися повноваження ректора Віктора Скопенко; 2) №315, в якому  Наказ Президента Леоніда Кучми від 12 січня 2000 р. №47 «Про призначення В.Скопенко ректором Київського національного университету імені Тараса Шевченко» було визнано таким, що втратив силу.  Тепер Університет Шевченко є підлеглим Президентові. А до офіційних виборів нового ректора, в. о. ректора ВікторЮщенко призначив Володимира Литвина.

Президент подякував Вікторові Скопенко за проведену роботу на посаді ректора, але, на його думку «…Тарасовський університет став причетним до політичних процесів. Рішенням замінити ректора університету ми просто ставимо точку на ціх іграх та повертаємо університет до законного процесу».  Таким чином, зміну керівництва КНУТШ Ющенко подав як еволюційний крок, особливо не вдаючися до критики попереднього керівника.

Звістка про зміну керівництва університету  ім. Шевченка викликала цілу низку дискусій. Досить неоднозначною є реакція Блоку Литвина. Член фракції Блоку Литвина Михайло Сирота заявив, що одночасно бути депутатом та в. о. ректора неможливо, оскільки цього не дозволяє ані Конституція, ані Закон «Про статус народного депутата». «Якщо ти депутат, то не можеш бути ректором, а якщо став ректором, то маєш скласти депутатські повноваження», - поставив умову Сирота.

Взагалі, таке рішення Президента України дуже занепокоїло й інших ректорів українських ВОЗ.
Литвин не губиться і залишається дипломатичним: «У своїх планах сьогодні не бачу посади ректора Університету». Зараз його цікавить проведення саме демократичних виборів нового ректора, щоб виборці мали можливість самовизначення в обранні нової особи на цю відповідальну посаду, тим паче, що Ющенко також «за процвітання цього прекрасного університету».

Досить дивно, що з таких добрих побажань та намірів з обох сторін, вийшов конфлікт… Але ж, все, що не робиться – на краще, тому будемо сподіватися! А «Час – покаже»..

Юна Шайхолієва спеціально для аналітичного пораталу "Актуально"

Переглядів: 856 | Додав: pilotbros
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Друзі сайту

Украинская Баннерная Сеть
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz