Актуально аналітичний портал
Четвер, 18.04.2024, 20:19
Вітаю Вас Гость | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту


Украинская Баннерная Сеть
Наше опитування
Чи хочете ви щоб на порталі "Актуально" відбувся чат з політтехнологом Тарасом Березовцем?
Всього відповідей: 32
Головна » 2008 » Квітень » 4 » 60% опитаних експертів вважають, що проведення дострокових виборів у Києві є доцільним
60% опитаних експертів вважають, що проведення дострокових виборів у Києві є доцільним
00:18
 
У вівторок, 1 квітня, в приміщенні агентства УНІАН відбулася презентація результатів масштабного експертного опитування, проведеного ГО «Соціополіс» на замовлення Агентства моделювання ситуацій на тему «Вивчення соціально-політичної ситуації в місті Києві у зв'язку з проведенням позачергових виборів Київського міського голови».

В ході опитування було проінтерв'юйовано 35 політичних експертів: політологів, політтехнологів, соціологів, аналітиків та журналістів, компетентних в темі дослідження.
Майже 60% опитаних експертів вважають, що проведення дострокових виборів є доцільним, оскільки справить позитивний вплив на життя більшості жителів Києва та розвиток міста. Лише 20% схильні вважати вибори недоцільними в зв'язку з тим, що вони нічого не можуть змінити. Всього 3 експерти погодились з думкою, що недоцільність дострокових виборів Київського міського голови пов'язана з їх можливим негативним впливом на життя киян та розвиток міста.

Відповідаючи на питання про оптимальний вибір кандидатів на посаду столичного міського голови від політичних партій та блоків, більше половини експертів (54%) вважають, що найкращим методом рейтингове голосування. Кожен п'ятий експерт висловився на підтримку висунення кандидатур центральними партійними органами виходячи з політичної доцільності. Респонденти також висловились на користь прийняття рішення про партійного кандидата виключно місцевим осередком, без впливу центральних органів партій. Також експерти вважають, що найкращий результат забезпечить врахування позицій трьох "інстанцій" — міської партійної організації, центральних структур і громадської думки киян.

На думку більшості експертів, найкращим рішенням для БЮТ було б підтримати кандидатуру В.Кличка (44% від загальної кількості відповідей). Кожна п'ята думка респондентів висловлена на користь висунення на посаду кандидатури Ю.Тимошенко як міського голови.

Щодо "Нашої України", то рекомендації експертів схожі: підтримати Кличка (56% відповідей). На другому місці з великим відривом є рекомендація підтримати кандидатуру Ю.Луценка (18%). Та сама ситуація у випадку "Народної самооборони" — підтримати В.Кличка (44%) або Ю.Луценка (34%). 2 експерти висловились на користь висунення і підтримки всіма помаранчевими силами єдиного кандидата.

Партії регіонів експерти радять зосередитись на кандидатурі В.Горбаля або підтримати Л.Черновецького, підриваючи позиції "помаранчевих" кандидатів. В досить суперечливому становищі опинилася Народна партія України — ядро Блоку Литвина. Експерти вважають, що НПУ слід або висувати кандидатом на посаду мера В.Пилипишина, або не висувати свого власного кандидата, а підтримати В.Кличка. 87% опитаних сказали, що БЧ необхідно підтримати кандидатуру Л.Черновецького. Оптимальні кандидати лівих сил — В.Семенюк (СПУ) — 42% відповідей, А.Мартинюк (КПУ) — 29% та О.Голуб (КПУ) — 25% голосів експертів. Кожен п'ятий експерт вважає, що соціалістам не варто висувати власного кандидата, що означає рекомендацію в світлі сучасного становища підтримати кандидатуру від КПУ або ПР.

Віталій Бала, директор АМС:

«Наразі основною проблемою політичних партій та блоків на столичному рівні є висунення реальних кандидатів від власних сил, або ж, за узгодження всіх позицій — єдиних кандидатів від кількох партій і блоків. Як бачимо, сьогодні точаться дискусії стосовно висунення єдиного кандидата від БЮТ і НУ-НС, що, на нашу думку, закінчиться окремим балотуванням кількох політиків. Подібна ситуація спостерігається і в середовищі Партії регіонів — там точиться дискусія чи висувати кандидатом в мери голову столичної організації ПР Василя Горбаля, чи підтримати Л. Черновецкього, чи то взагалі висунути добре впізнаваного «варяга» на кшталт Шуфрича чи Мирошниченка. Словом, усе у нас як завжди — політики вчергове наступають на «власні граблі».

Олексій Голобуцький, заступник директора АМС:

«Крім, власне, висунення кандидатів в мери, основною проблемою партій та блоків на цих виборах буде процес та методи формування списків кандидатів в депутати Київради. Дуже не хотілося б, аби сталася ситуація, аналогічна останнім виборам — коли списки формувалися вищим партійним керівництвом, виходячи з власних інтересів (в т.ч. і фінансових). Така ситуація призвела до спотворення вибору киян і, як наслідок — дострокових виборів. Причому, за нашими спостереженнями, наразі тиск партійного керівництва на міські організації спостерігається як в т.з. «демократичних» партіях, так і в СПУ, КПУ та ПР. На нашу думку, остаточно списки мають формувати міські організації і заповнювати їх авторитетними киянами, а не кумами та бізнес-партнерами партійних функціонерів».


Прес-служба Агентства моделювання ситуацій
Переглядів: 967 | Додав: Editor
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Друзі сайту

Украинская Баннерная Сеть
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz